Authentec Eikon II (Fingerprint Scanner)

I/O Authentec, Vingerafdruk scanner, UPEK, USB

Authentec Eikon II (Fingerprint Scanner)
Linux compatibiliteit:
2 Beoordelingen, gemiddelde: 5,0 van de maximale 52 Beoordelingen, gemiddelde: 5,0 van de maximale 52 Beoordelingen, gemiddelde: 5,0 van de maximale 52 Beoordelingen, gemiddelde: 5,0 van de maximale 52 Beoordelingen, gemiddelde: 5,0 van de maximale 5
  ( 5 big 2 beoordelingen)

Categorie:


Linux compatibiliteit

The Authentec Eikon II is a finger print scanner that is supported by Linux. The device is also available under the name “UPEK Eikon II” since the company UPEK has been bought by AuthenTec in September 2010 and sells the UPEK products under the new brand.

The scanner is supported by the fprint software under Linux, which provides several finger print scanners.

fprint can be installed in Ubuntu by the following packages:

sudo apt-get install libfprint0 libpam-fprint fprint-demo

These packages include the PAM Modul pam_fprint.so which supports authentification by finger prints. Such authentification is also posible at console level in case of password requests. A detailed installation instruction for fprint can be found at http://wiki.ubuntuusers.de/fprint.

Alternatively, the program FingerPrint GUI can be used. This program provides a graphical interface for the scanner and enables the X-Server loging under GDM per finger scan. The PAM module “libpam_fingerprint.so” is necessary for this:


Vergelijkbare Linux hardware

scroll left scroll right

Reageren en beoordelen

Laat in de comments sectie beoordeling of commentaar en correcties op het artikel. Bijzonder nuttig zijn Ausz navigatie gebruik van ge lspci -nnk, lsusb, lshw, dmesg, enz, indien deze niet worden opgenomen in het artikel. Blijft het serveren. Het commentaar gebied van ervaringen tussen de eigenaars van de hardware-component en de Zoeken Configuratie Help Hotel
 
E-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Submitting comment...